Binnenhuisarchitect opleiding MBO

De binnenhuisarchitect opleiding MBO is een redelijk onbekende opleiding. Deze opleiding wordt bij een aantal ROC-scholen en MBO-colleges aangeboden.

De binnenhuisarchitect opleiding MBO is ’ n niveau 4 opleiding, de duur is vier jaar en is gebaseerd op de BOL-leerweg.

De binnenhuisarchitect opleiding MBO kan ook via de niet reguliere weg bij particuliere opleidingsinstituten worden gevolgd.

De binnenhuisarchitect opleiding MBO is een brede en praktische opleiding. In het eerste jaar van de opleiding begin je al met stage, aanvankelijk loop je twee dagen stage per week en verder in de opleiding worden die twee dagen stage uitgebreid naar vijf dagen.

Binnenhuisarchitect opleiding MBO

Welke onderwerpen komen tijdens de binnenhuisarchitect opleiding MBO aan bod?

Je leert interieur en perspectief tekenen, ontwerpen. Hoe zit het bouwproces in elkaar. Presentatie. Verlichting (check deze superboeiende website!), kleuren, materiaalkennis. Design & styling, etc. Dit is een kleine greep van de vele onderwerpen die tijdens de binnenhuisarchitect opleiding MBO worden behandeld.

In het laatste jaar van de opleiding kun je het diploma Middenkaderfunctionaris Bouwkunde behalen, dit doe je door een proeve van bekwaamheid af te leggen. Daarnaast leg je het examen af bij het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur voor het diploma ‘Master of Interior design’. Met dat diploma op zak kun je jezelf laten registreren bij het Masterregister en/of het SOR-register.