HBO-opleiding binnenhuisarchitect

De HBO binnenhuisarchitect opleiding is een vierjarige bachelor opleiding, die bij het merendeel van de kunstacademies en andere HBO-instellingen gevolgd kan worden.

De HBO binnenhuisarchitect opleiding kan ook via de niet reguliere weg bij particuliere opleidingsinstituten worden gevolgd.

HBO-opleiding binnenhuisarchitect

De HBO binnenhuisarchitect opleiding is een breed opgezette opleiding en beperkt zich niet alleen tot interieur- en meubel kennis, maar behandelt ook bouwtechnische aspecten.

Hier volgen een aantal voorbeelden van onderwerpen waarmee je tijdens de HBO binnenhuisarchitect opleiding te maken krijgt: interieurarchitectuur, technische aspecten bij de bouw, schetsen & ontwerpen, materiaalkennis, kleur & styling, presentatie, verlichting, etc.

Je kunt later kiezen uit twee afstudeerrichtingen: architectuurontwerp en/of meubelontwerp. In het vierde jaar van de HBO binnenhuisarchitect opleiding loop je stage en voordat je de studie kunt afronden, krijg je een afstudeeropdracht, in dat project kun je alles toepassen, wat je in die vier jaar hebt geleerd.

Na het beëindigen van je HBO binnenhuisarchitect opleiding kun je meteen aan de slag.

student HBO-opleiding binnenhuisarchitectJe hebt de mogelijkheid om in loondienst te gaan werken, maar je kunt ook je eigen bureau starten. Een andere mogelijkheid is, is verder te gaan met een Master binnenhuisarchitect opleiding, die twee jaar duurt.

Hét voordeel van de HBO opleiding is in mijn ogen de stage. Ja, er komt veel bij kijken zoals een reflectieverslag maken enzo, maar je krijgt echte werkervaring en je bent dus meteen klaar om ingezet te worden in the real world!

Nadat je je Masters hebt behaald, dien je nog twee jaar praktijkervaring op te doen, waarna je je kunt registreren in het WAT-register (wet op de architectentitel).