Salaris binnenhuisarchitect

Het salaris binnenhuisarchitect is afhankelijk van een aantal faktoren. Het heeft ook te maken met het feit of je als zelfstandige je eigen bureau hebt of dat je in loondienst bent.

Het salaris binnenhuisarchitect, dat een zelfstandig ondernemer verdient is afhankelijk van het project, dat de architect uitvoert.

Salaris binnenhuisarchitectHet is natuurlijk nooit te voorspellen hoeveel je gaat verdienen als zelfstandige ondernemer.

De werkzaamheden kunnen op basis van uurloon worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk, dat een vaste prijs voor het hele project wordt afgesproken. Prijs per vierkante meter is een andere optie en als laatste mogelijkheid het project wordt op basis van commissie of een combinatie van bovenstaande uitgevoerd.

Het salaris binnenhuisarchitect voor kleine opdrachten zoals het geven van advies over verlichting, kleur, het ontwerpen van een interieur wordt meestal berekend op basis van het uurloon en soms wordt ook wel een kostprijs per vierkante meter afgesproken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om reis- en printkosten in rekening te brengen.

Het salaris binnenhuisarchitect voor grote opdrachten bestaande uit het ontwerp, begeleiding en de uiteindelijke oplevering van het project wordt op commissiebasis uitgevoerd. Het percentage ligt tussen de 10 à 15%.

Het salaris binnenhuisarchitect in loondienst ligt rond de 2.600,- euro. Dit is een gemiddelde. Het is uiteraard afhankelijk van de werkgever bij wie je werkzaam bent en van de CAO-afspraken.

loon binnenhuisarchitect